mandag 16. oktober 2017

Opptrening skyter fart

Da har helga vært. Helgen ble tilbrakt med familien i Saltdalen, min mor fylte år. Bursdagen feiret vi med god mat og drikke.Kokkene var min mor og min mann Olav. Menyen bestod av Champagne til aperitiff, Grillet lammeribbe. lammesteik, salater og drikke til var Rioja. Dessert var  varm eplekake med epler fra tantes hage og vaniljeis.

Jeg velger den rette veien
Søndag skulle min søster og hennes mann gå tur med hundene sine.De dro meg og familien med på den lengste turen jeg har gjennomført siden fallet. Det ble ny kilometer rekord på cirka 6-7 km. Det gikk bare greit, smertene var der. En stopp innom bestemor og tante med påfyll av saft, kaffe og rundstykker hjalp på. Etter turen var det sofahvile og resten av kvelden var jeg bare sliten. Sliten muskulatur gjør ingen skade.
Er turen lite utfordrende kan en ta en busk å dra etter seg

Etter den oppturen av en søndagstur gav dette blod på tann. Opp klokka syv i dag og ut å gå. Værmeldingen meldte storm og mye nedbør, men vær er vær. 

Ryggen skal trenes også når værmelding er dårlig.

Fins ikke dårlig vær bare dårlige klær.

Klær jeg velger å ha på meg ut er overtrekksbukse fra Stormberg den er bare fantastisk. Buksa er lett og kan pakkes inn i egen lommer.Denne buksa er ofte med på topptur i sekken. Jakke har jeg Bergans, Slingsby. Den er utformet uten lomme og uten lufting under armene. Jakken skulle jeg bruke til toppturski og klatring, men på grunn av mangel på ventilering under armene blir jakken brukt til regnjakke og til ekstra jakke ved toppturer da den er lett i vekt. Jakken er med i dag da hetten strammes som er stor fordel når du skal ut i mye vind. Hetten bør også ha en liten skjerm. 

Først gikk jeg 4 km til en svær lokal liten høyde på 120 m.o.h. Dette er mitt fjell av et Mount Everest akkurat nå.
Utsikt over Saltstraumen fra Storåsen

Steg for steg. Rett hjem å hvile. 
Så ut igjen og 4 km til. Rundt turløype i Evjen. Dette er turer jeg vanligvis gjør på mye kortere tid på, men jeg må gå svært sakte. Jeg kan ikke skli på sleip sti eller berg enda. 


Timmi er alltid med å sprer glede på turen

For en herlig følelse å være ute igjen i marka.  


Per Karslatindan ligg gjemt i tåka i dag mens renner mye vann ned fjellet.

Tusen takk for du leser bloggen min, neste innlegg blir fra en tidligere tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar